Transportul vietatilor

TRANSPORTUL VIETĂȚILOR ÎN VAGOANELE DE CĂLĂTORI

 În vagoanele de călători pot fi primiţi la transport câini însoţiţi.

 Transportul câinilor însoţiţi, este admis numai pentru cei prevăzuţi cu botniţă, ţinuţi în lesă pe podeaua vagonului, în compartimente, în vagoane la clasa a 2-a, dacă nici un călător nu protestează. În caz de obiecţii ridicate de călători șeful de tren sau organele de control ale societății, în cazuri bine justificate, poate interzice călătoria cu aceste animale.

 Călătorul, proprietar al câinelui, este obligat să menţină curăţenia pe toată durata călătoriei, având asupra sa materiale de igienizare, în caz contrar va fi tratat conform reglementărilor legale în vigoare.

 Câinii, pisicile şi animalele mici, purtate pe braţe, precum şi păsările mici în colivii se pot transporta, fără plată, dacă nici un călător nu protestează. În caz de obiecţii ridicate de călători, șeful de tren sau organul de control, în cazuri bine justificate, poate interzice călătoria cu aceste animale.

 Tariful de transport al unui câine se încasează cu bilet călătorie reducere 50% (din tarif intreg), tren regio, clasa a 2 –a, pentru aceeași zonă kilometrică, pentru care s-a emis și biletul proprietarului.

 În caz de obiecții ale celorlalți călători, personalul de tren va îndruma călătorul în spațiul liber al automotoarelor, respectiv cel din dreptul ușilor.

 Pentru un câine care este transportat fară a se prezenta biletul de călătorie se va elibera bilet la tarif integral de taxare în tren, corespunzător distanței kilometrice pe care circulă călătorul.

 Dacă proprietarul câinelui se prezintă la urcarea în tren, într-o stație fără punct de vânzare bilete de călătorie, personalul de tren va comunica acestuia condițiile de transport pentru câini. În condițiile în care se acceptă la transport se va emite bilet călătorie reducere 50%, tren regio, clasa a 2 –a, pentru transportul câinelui pentru distanța kilometrică pentru care s-a emis și biletul de călătorie pentru proprietarul câinelui.

Călătorul este direct răspunzător de orice pagubă cauzată de vietățile pe care le ia cu el în tren (automotor).

CMS Design - Joomla Wordpress Templates