Spectacolul "Europa" - Teatrul Maghiar din Oradea

colaj spectacol europa

Stimati calatori, avem placerea sa va informam ca TFC sustine in continuare viata artistica si incepand cu luna mai vor reincepe spectacolele Teatrului Maghiar intitulate „Europa” . Aceste spectacole au la baza o poveste inspirata de dramaturgul scotian contemporan David Greig.

Zilele in care vor avea loc spectacolele TEATRULUI MAGHIAR sunt:

in luna mai: 17, 19, 23, 30

in luna iunie: 3, 7, 9, 12.

 

Acţiunea spectacolului începe din momentul pornirii trenului din gara Oradea, continuă pe peronul gării din Băile Felix, urmând să se încheie în tren cu puţin  înainte de a reveni din nou în punctul de plecare, în gara Oradea.

David Greig

Europa o călătorie

Cortina de fier a fost ridicată, punctul de frontieră ce şi-a pierdut rostul, a fost scos din funcţiune. Locurile de muncă sunt din ce în ce mai puţine ceea ce duce la exacerbarea emoţiilor. În gară sosesc doi străini amplificând fără voia lor căutările neajutorate a orăşenilor: fiecare caută să-şi întremeze o strategie de supravieţuire într-un loc unde nici plecarea şi nici rămânerea pe loc nu poate reprezenta o perspectivă palpabilă, trăibilă.

Spectacolul neconvenţional invită la o călătorie ţintând tărâmul de manifestare a tăioaselor întrebări: ce ne facem cu visul european care nu s-a implinit, cu pierderea siguranţei şi a direcţiei, cu ura (xenofobia) care se ascunde în spatele acestora?

CMS Design - Joomla Wordpress Templates