ANUNȚ IMPORTANT PENTRU STUDENȚI

STUDENȚII în vârstă de până la 26 de ani, înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă în instituţiile de învăţământ superior acreditate din România, beneficiază de tarif redus cu 50% la transportul intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a 2-a, pe tot parcursul anului calendaristic. Studenţii orfani sau proveniţi din casele de copii beneficiază de gratuitate la transportul intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a 2-a, pe tot parcursul anului calendaristic. (Legea nr.1/2011, cu modificările și completările ulterioare).

Acordarea facilităților la transport pentru studenți:

  • Studenții români/străini, în vârstă de până la 26 de ani, beneficiază de:
  • legitimații de călătorie cu 50% reducere la toate categoriile de trenuri, clasa a 2-a și tarif de rezervare cu 50% reducere pentru călătoria cu trenurile cu regim de rezervare;
  • abonamente de călătorie lunare cu număr nelimitat de călătorii cu 50% reducere, la toate categoriile de trenuri, clasa a 2-a.
  • Studenţii cu mențiuni speciale, beneficiază de:
  • legitimații de călătorie gratuite, inclusiv tarif de rezervare gratuit, la toate categoriile de trenuri, clasa a 2-a;
  • abonamente de călătorie lunare cu număr nelimitat de călătorii gratuite, la toate categoriile de trenuri, clasa a 2-a.

Pentru călătoria la clasă superioară sau la vagoanele de dormit şi cuşetă, studenții vor achita integral diferențele tarifare și tariful de rezervare conform solicitării.


Tipărire