Reducere 5%

Reducerea de 5% se aplica, incepand cu data de 01.08.2016, la achizitia prin plata cu cardul a biletelor de la automatele de vanzare bilete TFC si online. Oferta este valabila pentru urmatoarele tipuri de legitimatii de calatorie: bilet pret intreg, bilet elev, bilet copil, oferta dus-intors adult si oferta dus-intors copil.

Tarif de rezervare

Stimati calatori, va informam ca incepand cu 1 mai 2015 tariful de rezervare este de 2,50 lei.

Tariful de rezervare se achita obligatoriu astfel:

* pentru relatia Bucuresti Nord - Buzau si retur se achita inclusiv tariful de rezervare loc in valoare de 2,50 lei pentru distantele parcurse mai mari de 50 km. 

* pentru relatia Bucuresti Nord - Galati si retur se achita inclusiv tariful de rezervare loc in valoare de 2,50 lei pentru distantele parcurse mai mari de 70 km. 

* pentru relatia Cluj Napoca - Oradea si retur se achita inclusiv tariful de rezervare loc in valoare de 2,50 lei de catre calatorii care parcurg intreaga distanta Cluj Napoca - Oradea si Oradea - Cluj Napoca.

* București Nord - Târgoviște tichetul de rezervare este facultativ.

Stimati calatori, va informam ca pentru moment nu se fac rezervari telefonice.Va multumim pentru intelegere.

 

Reglementările proprii TFC la art. 12- Ocuparea şi rezervarea locurilor

din Regulamentul de transport pe căile ferate din România

 

Extras din Regulamentul de transport pe căile ferate din România- Art. 12. – Ocuparea şi rezervarea locurilor:

  1. Călătorul poate ocupa loc în tren, respectând dreptul la clasă şi serviciile asigurate prin legitimaţia sa de călătorie.

  2. La trenurile cu regim de rezervare a locurilor, călătorul poate ocupa numai locurile înscrise în legitimaţia de călătorie.

  3. Modalităţile de rezervare a locurilor în trenuri sunt reglementate de operatorul de transport feroviar şi aduse la cunoştinţă publicului călător prin Mersul trenurilor de călători.

  4. În condiţiile stabilite prin Normele uniforme sau prin reglementările proprii ale operatorilor de transport feroviar, călătorul poate să utilizeze un loc la o clasă superioară, servicii superioare ori un tren de categorie superioară celor indicate pe legitimaţia de călătorie sau poate cere să i se modifice itinerarul, cu achitarea diferenţelor tarifare.

  5. Călătorul care nu poate obţine loc şi nu consimte să călătorească în picioare are dreptul să ceară restituirea contravalorii legitimaţiei de călătorie pentru parcursul neefectuat, amânarea călătoriei sau să plătească diferenţa pentru călătoria la o clasă superioară, conform prevederilor Normelor uniforme ori ale reglementărilor proprii ale operatorilor de transport feroviar.

  6. În cazul în care călătorul nu poate ocupa locul rezervat potrivit legitimaţiei de călătorie, agentul operatorului de transport feroviar este obligat să îi asigure alt loc, în limita locurilor disponibile din tren, conform prevederilor Normelor uniforme sau reglementărilor proprii ale operatorilor de transport feroviar. În cazul în care nu i se poate asigura loc, se va restitui tariful tichetului de rezervare. Cererea de restituire a tarifului se adresează operatorului de transport feroviar.

  7. La trenurile fără regim de rezervare, în condiţiile Normelor uniforme sau ale reglementărilor proprii ale operatorilor de transport feroviar, se pot rezerva compartimente întregi.

Extras din OMT 665/2007, cu modificările și completările ulterioare:

Norme Uniforme Călători 29

29.1. Pentru călătoria cu loc rezervat la trenurile cu regim de rezervare a locurilor, călătorul trebuie să posede legitimație de călătorie valabilă la rangul de tren respectiv, pentru clasa și relația pe care circulă și tichetul de rezervare a locului.

29.2. Când un călător utilizează mai mult de un tren cu regim de rezervare pentru deplasarea între stația de cale ferată de plecare și stația de calea ferată de destinație, se va tarifa câte un tichet de rezervare a locului pentru fiecare tren cu regim de rezervare la care se asigură loc rezervat.

Eliberare legitimatii calatorie

Legitimaţiile de călătorie se pot procura astfel:

 1. De la casele de bilete cu anticipatie de pana la 10 zile calendaristice.

 2. De la personalul de tren.

 3. Online, cu anticipatie de pana la 10 zile calendaristice, accesand link-ul https://bilete.tfc-online.ro/vanzarebilete/loginuser.aspx.

 4. De la automatele de vanzare bilete instalate in Gara de Nord (langa casa de bilete TFC), in statia Mizil (in sala de asteptare), in statia Braila si in statia Oradea. Plata se face exclusiv cu cardul bancar. Tipurile de legitimatii care se pot cumpara de la automate sunt: bilete pret intreg, bilete reduse 50% elevi, bilete gratuite pentru studenti (in baza ID-ului creat la o casa de bilete TFC), bilete copii, abonamente, oferta dus-intors stabilit.

Calatorii care se urca, fara legitimatie de calatorie, dintr-o statie cu casa de bilete vor fi tarifati in tren la tarif de taxare in tren pentru distanta solicitata. Beneficiarii facilitatilor (50% sau 100% reducere) isi pierd dreptul la reducere.

Calatorii care nu prezinta in tren o legitimatie valabila, si nu au solicitat-o personalului de tren la prima revizie a legitimatiilor de calatorie dupa statia de urcare, sunt obligati sa achite tariful de taxare in tren pentru intreaga distanta parcursa de trenul regio sau interregio pe respectiva relatie. Beneficiarii facilitatilor isi pierd dreptul la reducere si vor fi tratati ca orice calator care nu a solicitat legitimatie de calatorie.

Biletele se vor elibera pentru distanta parcursa cu un singur tren, iar continuarea calatoriei cu un alt tren ( independent daca este acelasi automotor sau nu) va fi taxata incepand de la 0 km. Conform reglementarilor intrate in vigoare in decembrie 2011, o data cu schimbarea rangurilor trenurilor, distantele nu se mai insumeaza

 Legitimatiile de calatorie se achita in numerar/cu cardul la casele de bilete, in numerar in tren sau exclusiv cu cardul, online si la automatele de vanzare bilete.

 

Mai multe articole...

CMS Design - Joomla Wordpress Templates