Tarif de rezervare

Stimati calatori, va informam ca incepand cu 1 mai 2015 tariful de rezervare este de 2,50 lei.

Tariful de rezervare se achita obligatoriu astfel:

* pentru relatia Bucuresti Nord - Buzau si retur se achita inclusiv tariful de rezervare loc in valoare de 2,50 lei pentru distantele parcurse mai mari de 50 km. 

* pentru relatia Bucuresti Nord - Galati si retur se achita inclusiv tariful de rezervare loc in valoare de 2,50 lei pentru distantele parcurse mai mari de 70 km. 

* pentru relatia Cluj Napoca - Oradea si retur se achita inclusiv tariful de rezervare loc in valoare de 2,50 lei de catre calatorii care parcurg intreaga distanta Cluj Napoca - Oradea si Oradea - Cluj Napoca.

* București Nord - Târgoviște tichetul de rezervare este facultativ.

Stimati calatori, va informam ca pentru moment nu se fac rezervari telefonice.Va multumim pentru intelegere.

 

Reglementările proprii TFC la art. 12- Ocuparea şi rezervarea locurilor

din Regulamentul de transport pe căile ferate din România

 

Extras din Regulamentul de transport pe căile ferate din România- Art. 12. – Ocuparea şi rezervarea locurilor:

  1. Călătorul poate ocupa loc în tren, respectând dreptul la clasă şi serviciile asigurate prin legitimaţia sa de călătorie.

  2. La trenurile cu regim de rezervare a locurilor, călătorul poate ocupa numai locurile înscrise în legitimaţia de călătorie.

  3. Modalităţile de rezervare a locurilor în trenuri sunt reglementate de operatorul de transport feroviar şi aduse la cunoştinţă publicului călător prin Mersul trenurilor de călători.

  4. În condiţiile stabilite prin Normele uniforme sau prin reglementările proprii ale operatorilor de transport feroviar, călătorul poate să utilizeze un loc la o clasă superioară, servicii superioare ori un tren de categorie superioară celor indicate pe legitimaţia de călătorie sau poate cere să i se modifice itinerarul, cu achitarea diferenţelor tarifare.

  5. Călătorul care nu poate obţine loc şi nu consimte să călătorească în picioare are dreptul să ceară restituirea contravalorii legitimaţiei de călătorie pentru parcursul neefectuat, amânarea călătoriei sau să plătească diferenţa pentru călătoria la o clasă superioară, conform prevederilor Normelor uniforme ori ale reglementărilor proprii ale operatorilor de transport feroviar.

  6. În cazul în care călătorul nu poate ocupa locul rezervat potrivit legitimaţiei de călătorie, agentul operatorului de transport feroviar este obligat să îi asigure alt loc, în limita locurilor disponibile din tren, conform prevederilor Normelor uniforme sau reglementărilor proprii ale operatorilor de transport feroviar. În cazul în care nu i se poate asigura loc, se va restitui tariful tichetului de rezervare. Cererea de restituire a tarifului se adresează operatorului de transport feroviar.

  7. La trenurile fără regim de rezervare, în condiţiile Normelor uniforme sau ale reglementărilor proprii ale operatorilor de transport feroviar, se pot rezerva compartimente întregi.

Extras din OMT 665/2007, cu modificările și completările ulterioare:

Norme Uniforme Călători 29

29.1. Pentru călătoria cu loc rezervat la trenurile cu regim de rezervare a locurilor, călătorul trebuie să posede legitimație de călătorie valabilă la rangul de tren respectiv, pentru clasa și relația pe care circulă și tichetul de rezervare a locului.

29.2. Când un călător utilizează mai mult de un tren cu regim de rezervare pentru deplasarea între stația de cale ferată de plecare și stația de calea ferată de destinație, se va tarifa câte un tichet de rezervare a locului pentru fiecare tren cu regim de rezervare la care se asigură loc rezervat.

CMS Design - Joomla Wordpress Templates