Rezidență internațională de creație audiovizuală - META Cinema

Fundația Culturală META și META Cinema, în parteneriat cu Administrația Fondului Cultural Național, Primăria Comunei Cerașu și Primăria Orașului Slănic, a organizat, în perioada 18-28 august 2017, cea de-a treia ediție a proiectului cultural Rezidență internațională de creație audiovizuală, Slon, comuna Cerașu, România. Anul acesta au fost alături de noi Călin Dan (România/Olanda), Lisa Diaz (Franța), Benoît Maerens (Franța), Valérie Mréjen & Bertrand Schefer (Franța), artiști media și regizori recunoscuți la nivel internațional, fiecare dintre ei realizând câte un film de scurt-metraj în cele 10 zile de proiect.

Pe parcursul proiectului, s-a alăturat Compania Transferoviar Călători, care a primit propunerea de a filma pe ruta Vălenii de Munte - Măneciu cu multă deschidere și căldură și care s-a implicat în realizarea acestei filmări pentru a asigura cel mai bun cadru de organizare. Astfel, Adele, personajul principal al scurt-metrajului regizat de Valérie Mréjen & Bertrand Schefer (Franța), a călătorit prin visele sale cu un tren aflat în circuitul Transferoviar Călători, (re)descoperind amintiri, întâmplări, dorințe, imagini... 

Scurt-metrajul va fi proiectat în premieră la începutul lunii noiembrie, în București, locul și data proiecției urmând a fi anunțate foarte curând pe pagina de Facebook a Fundației Culturale META / META Cinema.

Echipa de producție:

Radu Pervolovici - Producător

Andreea Drăghicescu - Director de producție

Adrian Drăgoi - Asistent de producție

Eva Pervolovici - Director artistic

Zara Popovici - Director de imagine

Vlad Dinu - Asistent de imagine

Benoît Maerens - Sunetist

Benjamin Helius - Editor de imagine


Tipărire