Bagaje

Tariful de transport bagaje în funcție de distanța parcursă:

 

Zona km Tarif RON
1-60 7
61-120 10
121-250 15
>250 20

Tariful se aplică pentru:

                a. pentru bagajele de mână necesare călătorului, altele decât cele transportate gratuit în spațiul situat deasupra locului, în limita de 30 kg, cu condiția ca acestea să nu îi incomodeze pe ceilalți călători și să nu fie obiecte excluse la transport.

                b. pentru bagajele ce depășesc limitele de greutate și volum, denumite bagaje voluminoase

 ( cum ar fi: sacii voluminoși, aparatură electrocasnică de dimensiuni mari, etc.).

                c. pentru bagajele de mână neînsoțite, transportate pe anumite relații de circulație cu trenurile TFC, în limita spațiilor special amenajate din vagoanele de călători.

Pentru secțiile neinteroperabile, bagajele neînsoțite, vor putea fi preluate doar la trenurile formate din automotoare de tipul VT614, VT624 si ADH11 în limita spațiului disponibil și doar din stațiile de îndrumare și staționare a trenurilor.

Pentru relația București Nord – Buzău – Nehoiașu și retur, trenurile la care se pot pune bagaje neînsoțite sunt: 10050, 10051, 10052, 10055  in limita spațiului disponibil, stațiile unde se pot preda sau ridica bagajele sunt Buzău și București Nord.

Pentru relația București Nord – Galați și retur, trenurile la care se pot pune bagaje neînsotite sunt: 10071 si 10072, la aceste trenuri se pot preda sau ridica bagajele în stațiile: București Nord, Buzău, Brăila și Galați, preluarea bagajelor neînsoțite se va realiza in limita spațiului rămas disponibil și a timpului de staționare.

Cluj Napoca – Oradea și retur, bagajele neînsoțite se vor prelua la transport numai din stațiile Cluj Napoca și Oradea și doar la trenurile care au spații special amenajate (trenuri formate din automotoare de tipul VT 614 sau 624). Preluarea acestora la transport se face în limita spațiului disponibil.

Pe relațiile București Nord - Aeroport H.Coandă și București Nord - Brașov și retur nu sunt acceptate la transport bagajele de mână neînsoțite.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să consultați secțiunea Regulament T.F.C. - Transport bagaje.


Tipărire